Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/conveniente/public_html/_common2/img.php on line 54

Warning: getimagesize(https://conveniente.ro/_admin2//uploads/137/646x404.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/conveniente/public_html/_common2/img.php on line 54
Când îi vorbeşti copilului prima dată despre sex - explicaţia specialistului
Când îi vorbeşti copilului prima dată despre sex - explicaţia specialistului

Când îi vorbeşti copilului prima dată despre sex - explicaţia specialistului

"Sexualitatea este o parte importantă a fiinţei umane şi împlică mai mult decât contactul fizic sexual cu o altă persoană. Relaţiile întime afectează felul în care ne simţim şi influenţează unele alegeri pe care le facem în viaţă. De aceea, ar fi bine ca părinţii să le vorbească copiilor despre intercourse. Oricum, vor intra în contact cu informaţii din acest domeniu şi cel mai bine ar fi să le afle de l. A. Părinţi". Explică, pentru "Adevărul", psihologul Hajar Owrang.
  În primul rând, ca părinte, fii atent când cel mic începe să aibă o preocupare pentru latura sexuală a vieţii. E momentul în care ar trebui, cel puţin, să te pregăteşti pentru o primă discuţie. "De exemplu, în perioada primilor ani de şcoală, copiii exersează jocul de a fi părinte fără să ştie despre ce este vorba, dar acest joc (referitor l. A. Jocul de a fi mamă şi tată sau soţ şi soţie) îi dezvoltă copiilor educaţia sexuală", mai spune specialistul. 
  Există însă o tendinţă de a evita aceast subiect. Jena ar fi primul dintre motivele care ne fac să ezităm. Potrivit statisticilor, din această cauză, foarte mulţi părinţi nu abordează niciodată acest subiect în discuţiile cu fiii sau fiicele lor. 
  "Să vorbim cu copiii noştri despre sex nu este cea mai comodă situaţie, dar părinţii nu trebuie să intre în panică. Este ceva firesc care trebuie să se întâmple, dar, glaring, cu mult tact", explică psihologul Hajar Owrang.   "Dacă el creşte cu sentimentul că sexul este un subiect ordinary de discuţie, el va fi mai deschis să vorbească despre el când va întâmpina cu adevărat dileme"'
  Specialiştii spun că o astfel de siscuţie este, indiscutabil, necesară. Jena nu are ce căuta aici, pentru că dialogul poate fi, foarte bine, unul placut si  firesc. Trebuie însă să fii pregătit pentru o discuţie pe înţelesul lui, dar să te şi aştepţi ca el să ştie deja unele lucruri. Chiar mai mult, să fii pregătit să primeşti şi unele întebări din partea lui!
  "Educaţia sexuală a copilului nu trebuie să se rezume la o singură discuţie şi trebuie să fie un proces de comunicare continuu, desfăşurat pe o perioadă de mai mulţi ani. Procesul trebuie să înceapă însă de când e mic. Dacă el creşte cu sentimentul că sexul este un subiect normal de discuţie, el va fi mai deschis să vorbească despre el când va întâmpina cu adevărat dileme", mai spune specialistul.   Şi totuşi, când deschidem acest subiect sensibil? Tot specialiştii sugerează un interval de vârstă, dar lasă la latitudinea fiecărui părinte să aprecieze, în acel c programming language, când copilul său este suficient de mare pentru ca discuţia să prezinte suficient interes pentru el, dar nu prea mare ca să se simtă inhibat când mama sau tatăl îi vorbesc despre lucruri intime despre care... A aflat deja. 
  "Din păcate, nu există o vârstă exactă în ani şi luni los angeles care să începem discuţia despre intercourse. Un lucru este însă cert: conversaţia trebuie să înceapă los angeles o vârstă fragedă şi să se umple de informaţii treptat. După părerea mea, ar fi bine ca discuţia originală să înceapă în prima parte a perioadei şcolare (6-12 ani)", încheie psihologul Hajar Owrang.

Nimeni nu este in totalitate imun in fata emotiilor in situatii cand se vede nevoit sa accepte ca are o problema.

Trebuie mult curaj sa cerem ajutor si sa ne punem sufletul si viata in mainile altei persoane in adevaratul sens al cuvantului.

Dar este deosebit de frustrant sa nu fim ascultati, intelesi si acceptati atunci cand suntem in cautare de ajutor.

O astfel de situatie nu face decat sa cauzeze o rana ori sa le adanceasca pe cele deja existente.

De aceea, intalnirile cu psihologul le vom vedea ca fiind constructive si motivante.

In urma dialogurilor libere si a comunicarii empatice din timpul sedintelor, ne vom intelege mai bine nevoile si vom gasi resursele necesare pentru a ne atinge obiectivele.

Ma puteti contacta accesand: https://danielivan.ro/

0 Comentarii

LASA UN COMENTARIU

Form comment here