O nouă formă de terapie prin sex ajută la tratarea anxietăţii, autismului şi schizofreniei, cu ajutorul unor parteneri sexuali speciali antrenaţi

O nouă formă de terapie prin sex ajută la tratarea anxietăţii, autismului şi schizofreniei, cu ajutorul unor parteneri sexuali speciali antrenaţi

O nouă formă de terapie 

Perspectiva de a plătit pentru sex este, în mintea majorităţii, legată de ideea de prostituţie. Cu toate acestea, există şi un scenariu diferit în care anumite persoane, cu anumite probleme practică terapia prin sex pentru a se vindeca mai uşor, scrie „The Independent“.

Astfel, pacienţilor şi se dau parteneri sexuali special instruiţi pentru a-i ajuta cu problemele de care suferă, aici înscriindu-se cele legate de dizabilităţi fizice, anxietatea, autismul, schizofrenia, spasme vaginale şi disfuncţii erectile. Aceşti parteneri sexuali îi ajută pe oameni să-şi depăşească grija legată de intimitate, care apare odată cu problemele semnalate. 

Cum se desfăşoară terapia 

Doctorul Ronit Aloni este unul dintre experţii care ajută oamenii cu probleme. La clinica lui din Tel Aviv oferă sprijinul de care o parte dintre pacienţii lui au nevoie. „Nu e vorba despre sex. Eu le spun colegilor din echipă că suntem o clinică care tratează anxietatea. E vorba de terapie în cuplu“, arată el. Clinica lui Ronit Aloni dispune de o cameră specială în care cuplurile se pot recupera. În cameră există mobilă nouă, duş privată, opere de artă cu conţinut erotic, lumânări şi un CD player. Pentru serviciile oferite, Ronit Aloni cere 2.000 de dolari pe lună. „Oamenii angajaţi să ajute pot înţelege ce fel de probleme au domnii sau doamnele care vin la noi, iar preţul nu este atât de ridicat“, arată el.

Partenerii oamenilor cu probleme sunt oameni obişnuiţi care sunt instruiţi în clinică. Pacienţii se văd cu aceştia luni de zile înainte de a începe un tratament care poate să dureze şi ani de zile. Pacienţii şi partenerii sexuali special instruiţi se întâlnesc şi în afara clinicii, iar după ce au stabilit un contact intim, cum ar fi o atingere de mână, li se oferă o sesiune de 90 de minute în camera specială din clinică. Dar, înainte de a îmcepe tratamentul, ambii parteneri sunt testaţi contra HIV şi li se impun anumite metode de contracepţie.

„Poate sună a clişeu, dar am puterea să iubesc şi să nu îmi fie frică de compasiune. Duc pacienţii mei într-un loc în care se simt siguri. Nu vreau ca ei să sufere“, spune unul dintre oamenii speciali antrenaţi.

Pe de altă parte, un sexolog atrage atenţia asupra pericolelor practicării acestui tip de tratament. „Relaţia dintre parteneri poate să devină complexă. Iar oprirea ei poate să aducă probleme pentru unul dintre ei, mai ales pentru acel partener care a trăit pentru prima dată o astfel de experienţă“, arată David Ribner. 


http://lifecode.life