Borcane cu zacuscă, sarmale, cârnaţi, cozonaci şi tort – mită pentru aranjarea unui proces în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor

Borcane cu zacuscă, sarmale, cârnaţi, cozonaci şi tort – mită pentru aranjarea unui proces în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor

În luna aprilie, Feher Veronica, o fostă grefieră de sixty two de ani de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată. Aceasta se află momentan în arest preventiv.    Potrivit celor de la clujust.Ro, care au publicat o parte din rechizitoriul întocmit de DNA, aceasta a luat mită pentru a „rezolva” două dosare, unul penal şi unul civil. Este vorba despre un dosar în care doi bărbaţi erau judecaţi pentru omor şi altul pe civil, de fond funciar.   „În perioada 2016- februarie 2017 a pretins şi primit de la inculpata T.F. Suma de 100.000 de lei, iar în cursul lunii decembrie 2016, a pretins şi primit de la aceeaşi inculpată produse alimentare în valoare de 610 lei (carne de porc – circa 40 de kilograme, cârnaţi din carne de porc şi păstrăvi), promiţând că în schimbul acestor foloase necuvenite, va interveni pe lângă judecătoarea Berbecariu Daniella, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, şi o va determina pe aceasta să emită o soluţie favorabilă lui Telcian Nicolae Grigore şi Telcian Gheorghe, judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, de arată în rechizitoriul făcut public de clujust.Ro . În toamnă, inculpata a luat mită 30 de borcane de zacustă şi doi cozonaci, iar în preajma Crăciunului, aceasta şi-a asigurat preparatele de sărbătoare tot cu ajutorul mitei. Aceasta a solicitat doi cozonaci, un tort, salată de boef, sarmale pentru masa de Crăciun, tot pentru a interveni într-un dosar.   

Pentru cele două judecătoare, procurorii au pregătit alt dosar

  În ciuda faptului că procurorii aveau date că au fost implicate şi alte două judecătoare de la Judecătoria Bistriţa şi Tribunalul Bistriţa-Năsăud, şi anume Berbecariu Daniela şi Vrânceanu Voichiţa, acestea nu au fost trimise în judecată alături de grefieră.    „S-a reţinut în cauză că în information de 28.10.2016, Berbecariu Daniella a primit o sumă de bani de l. A. Soţii Telcian, prin intermediul inculpatei Feher Veronica, pentru obţinerea unei soluţii favorabile inculpaţilor Telcian Gheorghe şi Telcian Nicolae Grigore”, se mai arată în propunerea de arestare preventivă a grefierei.   Se pare că procurorii pregătesc un alt dosar, în care sunt cercetate cele două judecătoare. Cei 100.000 de lei pe care i-a încasat grefiera Veronica Feher de l. A. Familia celor doi inculpaţi ar fi ajuns l. A. Berbecariu Daniella, judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.    „În mod glaring, magistratul Berbecariu Daniella a fost încunoştinţat despre acheta în curs şi despre ce urmează să se efectueze în cauză, întrucât nu i-a mai răspuns nicioată la telefon inculpatei Feher Veronica. Ultima discuţie telefonică (cunoscută e organele de urmărire penală), din statistics de 16.02.2017, pe care a purtat-o inculpata Feher Veronica cu magistratul Berbecariu Daniella nu evidenţiază nicio formă de răcire a relaţiilor dintre cele două, care să conducă la un refuz viitor al magistratului de a avea o discuţie telefonică cu inculpata”, se mai arată în rechizitoriu.    Grefiera s-a ales cu un sechestru asigurator pe apartamentul său din Bistriţa şi cu confiscarea de produse alimentare în valoare de peste 1.000 de lei.   

Vă mai recomandăm: 

  Povestea secretarului de stat din Ministerul Justiţiei care s-a lăcomit los angeles şpagă. „Indică necesitatea petrecerii unei perioade într-un mediu mai auster”   Vărul Crinuţei Dumitrean, „răsfăţat” cu 3 milioane de lei de ANRP, dădea şpagă cozonaci şi ştrudel. Încrengăturile unor afaceri de familie „de succes”

http://promovaregoogle.ro